perjantai 1. lokakuuta 2010

HämSK voittoisa luvuin 10½-5½

HämSK-Forssan Shakkikerho ystävyysottelu 30.9 tulokset:

Ottelu pelattiin 8 pöydällä kääntövärein, peliaika oli 30+30min + 10 sek joka siirrosta lisäaikaa.

1. Toni Vähäuski - Tapio Salo 0,5 - 1,5
2. Lasse Lehtohalme - Marko Grek 0,5 - 1,5
3. Simo Torkkola - Jarkko Hellström 1,5 - 0,5
4. Kauko Rytilahti - Pentti Raitanen 2 - 0
5. Teemu Kunelius - Eino Paasikangas 1,5 - 0,5
6. Juha Hietala - Harri Huttunen 2 - 0
7. Aarno Puronaho - Matias Malinen 0,5 - 1,5
8. Antti Ojala - Asko Havumäki 2-0

Lopputulos 10,5- 5,5

Suunnitelmissa on tehdä ystävyysottelusta joka syksyinen, ja pelata vuorotellen Forssan sekä Hämeenlinnan päässä.


Kakkospöydällä pelasivat Marko ja Vammalan Shakkikerhossa joukkue SM-kisoissa pelaava Lasse Lehtohalme.
Pöytien 5-8 forssalaiset kuvassa oikealla puolen: Eikka, Harri, Matias ja Asko.

3 kommenttia:

 1. Omissa peleissäni vastus pelasi 200 pinnan selotakamatkasta huolimatta nopeata ja järkevää peliä. Ensimmäisessä pelissä mustilla olin avauksen jälkeen tasoittanut, mutta keskipelin alun jälkeen joutumassa jo heikommalle puolen. Sitten ankaralla miettimisellä sain voitettua sotilaan, mutta toisen sotilaan ryöstö sallikin vastustajan jo tehdä ikushakkiin johtaneen daamin aktivoinnin.
  Toisessa pelissä valkeilla jouduin heti avauksen jälkeen uhraamaan pari sotilasta varsin epämääräisestä vastapelistä. Vastus pelasi ehkä turhan nopeasti, ja vastapelini alkoi jo tuottaa tasavoimaista asemaa. Sitten pääsin tekemään näppärän daaminvaihdon torniin ja lähettiin, josta seurasi materiaalia voittanut painostus. Tornit ja lähettipari pakottivat vastustajan antamaan daamin tornista, jonka jälkeen loppupeli oli voitettu.

  VastaaPoista
 2. Muistakin peleistä jotain huomioita, mitä omalta miettimiseltä ehdin katsoa. Ekalla kierroksella Markon hyökkäys meni lopulta läpi, mutta vastustaja olisi sen oikein pelaten voinut torjua. Tokalla kiekalla Marko ja Lehtohalme vaihtoivat nappulat päätyen tasapeliin varsin nopeasti.
  Jarkko oli voittamassa loppupeliä ekalla kierroksella, mutta vastustajan a-vapari oli ylimääräiselle ratsulle kiusallinen ja salli tasapelin. Toisella kierroksella vastus pelasi tarkasti eikä jättänyt Jarkolle mahdollisuuksia.
  Pentti pelasi pitkään tasaväkisesti, mutta pelikunto loppui molemmissa otteluissa.
  Matias pelasi molemmat kamppailut loppupeleihin asti. Ensimmäisen pelin lopussa Matias pääsi uhkaamaan kuninkaalla sotilasta ja ratsua, jolloin vastustajan suojatessa epähuomiossa sotilaansa, ratsun voitto tuotti pisteen. Toisessa pelissä vastustaja olisi loppupelissä voinut päästä voiton puolella, mutta jätti tilaisuuden käyttämättä, jolloin päädyttiin tasapeliin.

  VastaaPoista
 3. Omista peleistäni:
  Toisen kerran peräkkäin vähän pidemmässä pelissä sain valkeilla vastaani 1.d4 Rf6 2.c4 c5. Tunnen huonosti benoni-asemia ja enkä haluaisi pelata volga-gambiittia vastaan, joten pelaan tässä vaatimattoman 3.e3 joka ei juuri haasteita mustalle aseta. Musta sivustoi kuningaslähetin ja pelasi järkevästi tasoittaen nopeasti. Muutaman vastustajan kunnianhimottoman siirron jälkeen kuitenkin sain kohtuullisen pelattavan aseman ja kuvittelin että asiat ovat kontrollissa ja kun vastustaja ei kummenmpaa keksinyt, aloin parannella nappuloiden sijaintia kuningaspuolella, mielessä hyökkäys kuningasta vastaan. Siinä samassa vastustaja taas löysi hyviä siirtoja ja avasi kuningatarpuolen itselleen edullisesti. Aika nopeasti tajusin että mustan ratsu suojaa täysin kuningasaseman ja hyökkäykseni ei tule johtamaan mihinkään ilman vastustajan virhetta. Pyörittelin ratsua ja daamia lähes päämäärättömästi etsien reikää kuninkaan ympäriltä ja sillä välin vastustaja kävi napostelemassa sotilaan ja pelotteli toista. Tässä vaiheessa aikapula nosti päätään molemmilla. Valkean sotilaan siirto eteenpäin ehkä yllätti hiukan vastustajaa ja ratsuni sai uuden ruudun hyökkäystä varten. Yhdessä daamin kanssa ratsu pääsikin pyörittelemään uhkaavan näköisiä kuvioita mustan kuninkaan ympärillä. Lopulta aikapulassa musta ei löytänyt oikeita siirtoja ja meni kuninkaalla mattiin. Niin kuin Tapio totesi niin todennäköisesti oikealla puolustuksella matti olisi ollut estettävissä. Tällä kertaa kävi tuuri.

  Toisessa pelissä pelasimme skandinaavista ja vastustaja pelasi sen hiukan epätavallisesti ja pääsin tasoittamaan suhteelisen helposti. Nappuloita vaihtui nopeasti ja valkean daami jäi kykkimään h6 upseerien vartioidessa naapuriruutuja. Hänellä oli kuitenkin hyvä lähetti ja tornilinjat auki. Tuumailin että molemmilla on jotain yritystä asemassa. Olin tyytyväinen että voitin ensimmäisen pelin ja toisesta sain helposti tasa-aseman joten päätin ehdottaa tasapeliä johon vastustaja hetken miettimisen jälkeen suostui.

  VastaaPoista